Aikaa varatessasi sinun ei tarvitse tietää, mikä palvelu olisi sinulle paras. Sinulle sopiva hoitokokonaisuus valitaan vastaanotollani haastattelun ja ongelman tutkimisen avulla. Maksuvälineenä käy e-passi (liikunta ja hyvinvointi) ja Smartum.
Fysioterapia
Fysioterapia on asiakkaan toimintakyvyn, terveyden ja liikkumisen palauttamista, edistämistä ja ylläpitämistä sekä kivun vähentämistä. Fysioterapian keskeisiä menetelmiä ovat asiakkaan ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu sekä manuaalinen ja fysikaalinen terapia. Fysioterapeutti ei ole taikuri, joka maagisella kosketuksellaan parantaa kaikki vaivat, vaan asiakkaan oma rooli on hyvin tärkeä hoitoprosessissa. Asiakkaana sinun tulee olla motivoitunut ja tehdä tunnollisesti annettuja harjoitteita, jotta fysioterapiassa päästään mahdollisimman hyviin tuloksiin. Fysioterapeutin vastaanotolla sinut haastatellaan ja tutkitaan perusteellisesti ja vasta sen jälkeen tehdään hoitosuunnitelma, johon voi sisältyä mm. manuaalista terapiaa, hierontaa, liikuntaharjoitteita, fysikaalisia hoitoja, kinesioteippausta tai lymfaterapiaa.
Elektroterapia
Elektroterapialla tarkoitetaan sähköhoitolaitteen avulla suoritettavia hoitoja. Hoitolaitteita on paljon erilaisia ja niiden vaikutukset ovat monipuolisia, esimerkiksi kiputilojen lievitys tai kudosvaurioiden parantaminen. Elektroterapiaa voidaan käyttää niin akuutin kuin kroonisenkin kivun hoidossa. Hoitovalikoimastani löytyy mm. TNS, DIDY-sähkökipuhoidot, ultraäänihoito, High Voltage -hoito sekä laser. Haastattelemalla ja tutkimalla sinua löydän juuri sinulle sopivimman hoidon. Yleensä paras hoitotulos saavutetaan sarjahoidossa (noin 5-7 krt, muutaman päivän välein).
Purentaelimistön toimintahäiriöiden fysioterapia TMD
Purentaelimistön toimintahäiriöt on yhteisnimitys leukanivelten, puremalihasten, hampaiston ja niihin läheisesti liittyvien kudosten sairaus- ja kiputiloille sekä toimintahäiriöille.
Fysioterapian tavoitteita TMD:ssä ovat tarpeen mukaan lievittää kipua, normalisoida leukanivelten ja purentalihasten toimintaa sekä varmistaa leukanivelten, purentalihasten, kaularangan sekä niskan lihasten hyvä yhteistoiminta.
Fysioterapeutti voi käyttää työssään erilaisia leukanivelten mobilisaatiotekniikoita sekä purentalihasten ja alueen hermojen manuaalisia käsittelytekniikoita, joilla hoidetaan niin kipua, liikehäiriöitä kuin lihaskireyksiäkin. Kivun hoidossa voi olla hyvä kokeilla myös erilaisia fysikaalisia hoitoja, kuten esimerkiksi TENS-sähkökipuhoitoa tai akupunktiota.
McKenzie
Uusiseelantilainen fysioterapeutti Robin McKenzie kehitti tämän menetelmän erityisesti selkäranka- ja raajakipujen tutkimiseen ja hoitamiseen. McKenzie-menetelmän (mekaanisen diagnosoinnin ja terapian, lyhenne MDT) tutkimisperiaatetta voidaan soveltaa selkärangassa, nivelissä tai lihaksissa esiintyvien ongelmien arvioimisessa. Menetelmän keskeinen piirre on tarkka tutkiminen ja diagnosointi ennen hoidon aloitusta. Hoito perustuu potilaan opettamiseen ja aktiiviseen osallistumiseen kiputilojen hoidossa. Sopiiko tämä minulle? lue McKenzie instituutin artikkeli tästä.
Akupunktio
Akupunktio on vanha kiinalainen hoitomuoto, jossa käytetään steriilejä kertakäyttöneuloja. Pistäminen on kivutonta, tunnet vain kevyen nipistyksen neulan lävistäessä ihon. Hoidon tyypillisimpiä vaikutuksia riippumatta hoidettavasta vaivasta ovat yleinen rentoutuminen, verenpaineen lasku sekä vastustuskyvyn lisääntyminen. Tyypillisimpiä hoitokohteita ovat erilaiset selkä- ja niskakivut, migreeni, jännityspäänsärky, erilaiset hermosäryt, leikkausarvet sekä unettomuus. Lue akupunktiosta lisää täältä, akupunktuuriyhdistyksen sivuilta.
Voice Massage
Voice Massage on länsimaiseen lääketieteeseen perustuva hoitomuoto, jossa hierotaan hengitykseen, äänetuottoon ja purentaan osallistuvia lihasryhmiä. Esimerkiksi laulajat ja puhetyöläiset saavat Voice Massagesta apua äänihäiriöiden ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.
Voit lukea Voice Massagesta lisää täältä.
Lymfaterapia
Verenkiertojärjestelmän lisäksi kehossamme on imunestejärjestelmä, jonka tehtävänä on kuljettaa takaisin verenkiertoon kaikki ne ainesosat, joita laskimojärjestelmä ei pysty kuljettamaan. Verenkierto ja imunestekierto ovat tärkeässä roolissa kehon nestetasapainon ylläpidon kannalta. Lymfaterapia elvyttää imusuonten toimintaa ja edistää imunesteen virtausta vähentäen turvotusta eri puolilla kehoa. Hoito on hyvin kevyttä ja kivutonta.
Kraniosakraaliterapia
Kraniosakraalijärjestelmä muodostuu aivoja ja selkäydintä ympäröivistä ja suojaavista kalvoista sekä aivoselkäydinnesteestä. Kraniosakraaliterapia on hyvin pehmeä manipulaatiohoito, joka tuo helpotusta joskus jopa hyvin yllättäviin ongelmiin. Tyypillisimmät hoitokohteet ovat erilaiset pää-, selkä- ja niskakivut, stressi, ahdistus, migreeni, krooniset jännitystilat sekä unettomuus. Hoito aktivoi kehon omia parantavia voimia.
Asentohuimauksen fysioterapia
Hyvälaatuinen asentohuimaus eli benign paroxysmal positional vertigo, BPPV on sisäkorvaperäinen huimaus, jonka aiheuttaa sisäkorvan kaarikäytävässä oleva toimintahäiriö. Kehon asentoa ja tasapainoa aistiviin nesteen täyttämiin kaarikäytäviin kertyvä sakka saa aikaan virheaistimuksen, joka tuntuu huimauksena muutaman sekunnin ajan asennon muutoksen jälkeen. Useimmiten asentohuimaus menee ohi itsestään muutamassa viikossa, mutta paranemista voidaan nopeuttaa hoidolla. Hoidossa pyritään saamaan kaarikäytävään kertynyttä sakkaa liikkeelle tarkan liikesarjan avulla.